Verkkokauppa

Suomalaisia verkkokauppoja on hyvin paljon. Osa niistä on vain pieni osa koko yrityksen myyntiä eli suurin osa tuotteista myydään kiinteässä liiketilassa. Osa taas on pelkästään verkon kautta myyvä taho. Tästä välistäkin löytyy paljon menestyneitä myyjiä, jotka pärjäävät sekä verkkokaupan puolella että muilla myyntitavoilla. Nykyään kuitenkin verkkokauppamyynnistä on tullut todella suosittua ja myyjän on lähes pakko perustaa myös kaiken muun lisäksi verkkokauppa. Sitä ilman ei moni enää pärjäisikään, koska se on niin suosittu tapa myös Suomessa.

Hyviä verkkokaupan toteuttajia

Ehkä yksi syy siihen miksi Suomessa verkkokaupat pärjäävät niin hyvin on hyvät toteuttajat. Moni tilaa verkkokaupan toteutuksen joltain muulta. Harva rupeaa niitä itse tekemään. Tämä on hyvä asia, koska ammattilainen osaa tehdä juuri oikeanlaiset verkkokauppasivut. Suomessa osaajia löytyy todella paljon. Koska osaajia on niin paljon, niin niiden teettäminen ei maksa liikaa ja pienempikin yritys raskii ne tilata muualta.

Isot ketjut pärjäävät

Suomessa on paljon isoja ketjuja, jotka pärjäävät todella hyvin varsinkin verkkokaupan puolella. Osa on vielä sellaisia, että tuotteen voi tilata verkkokaupasta mutta hakea itse liikkeestä. Tämä ei yleensä maksa mitään. Pienillä toimijoilla ei yleensä ole tällaista palvelua. Haku onnistuu tietysti vain jos asuu lähellä verkkokaupan jotain liiketilaa. Isoja ketjuja on yleensä joka puolella Suomea ja moni pääsee hakemaan tuotteet itse.

Suomessa olevat verkkokaupat

Suomalaiset tilaavat paljon verkkokaupoista, jotka sijaitsevat Suomessa. Nämä eivät kuitenkaan ole aina suomalaisten omistuksessa. On tehty lista siitä mistä suomalaiset hakevat eniten hakusanalla verkkokauppatuotteita. Mutta listan ykkösenä komeilee suomalaisten omistama Verkkokauppa piste com. Ehkä jo nimikin on ollut hyvä enne ja hyvä houkutus tehdä ostoksiaan juuri heidän verkkokaupastaan. Listalla oli suurin osa suomalaisia ja ruotsalaisia verkkokauppoja. Sen perusteella suomalaiset ostavat eniten läheltä ja sekin voi olla yksi syys suomalaisten verkkokauppojen suosioon. Me ei kuluteta muualle niin paljoa.

Kauppalehti on suomalaisten digiosaamisesta hieman eri mieltä: http://www.kauppalehti.fi/uutiset/suomalainen-digiosaaminen-huitelee-kaukana-karkimaista/vBqCkmHgAina kannattaa muistaa ottaa selvää kaikki näkökannat, ja miettiä mistä eri mielipiteet johtuu.

Pitkät välimatkat

Yksi syy siihen miksi suomalaiset verkkokaupat menestyvät niin hyvin voi olla se että Suomi on niin suuri maantieteellisesti. Täällä on pitkä matka suurista kaupungeista toisiin. Moni asuu kaukana suurista keskuksista. Moni kuiteinkin haluaa ostaa samaa kuin muutkin. Jos jotain suosittua tuotetta ei löydy läheltä kaupasta niin sen voi tilata verkkokaupasta. On monia suosittuja merkkejä, joita ei saa pohjoisesta Suomesta mistään, mutta netistä niitä voi kyllä tilata.

Suomalaiset tuotteet ovat suosittuja

On paljon suosittuja tuotteita, jotka ovat Suomalaisten tekemiä ja suunnittelemia. Niitä ei yleensä saa tilattua kuin suomalaisista nettikaupoista. Tällaisia ovat mm. designtuotteet ja – vaatteet, makeiset ja elintarvikkeet. Jos suomalainen muuttaa ulkomaille, hän yleensä haluaa sielläkin syödä suomalaista karkkia ja koristaa kotinsa suomalaisilla tuotteilla. Onneksi muutama suomalainen verkkokauppa toimittaa tuotteita myös Suomen ulkopuolelle. Ei kuitenkaan vielä tarpeeksi moni, joten tässä olisi suomalaisille verkkokaupoille hyvä laajennusidea.

Suomessa saa tilattua lähes mitä tahansa verkkokaupoista

Ostoskori

Suomessa ei tarvitse lähteä kauppaan monenkaan asian takia. Jopa kassillisen ruokaa saa tilattua kotiovelle. Alkoholia ja tupakkaa ei saa tilattua suomalaisista nettikaupoista, mutta lähes kaikkea muuta. Lääkkeitäkin hiivatulehduksen hoitoavuksi saa muutaman napin painalluksella, eikä kenties kiusallisen tuntuista apteekkireissua tarvitse tehdä. Monessa kaupungissa voi tilata kotiin ravintolaruokaakin. Suomessa pärjää siis hyvin ilman että käy ollenkaan kaupassa vaan tilaa kaiken verkkokaupoista. Suomessa toimitukset ovat aika usein pitkiä, joten tätä pitäisi vielä kehittää. Jos verkkokaupoilla olisi mahdollisuus toimittaa tilauksia jopa samana päivänä, niin tämä tekisi verkkokaupoista vielä suositumpia. Varmaankin todella suosittuja!